Kedvenc receptjeink

Csokis kekszek


 
.............................................




Erdei gyümölcsös túrós őzgerinc (Topi süti)





Hozzávalók:
3 dl tejszín
fél kocka ráma margarin
30 dkg fagyasztott vegyes erdei gyümölcs
25 dkg tehéntúró
2 ek. kristálycukor
1 vaníliás cukor
1 zselatin fix
babapiskóta
rum

Elkészítés:
A margarint a fazékban felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrokat, tejszínt, túrót. Hevítjük, majd a tűzről levéve botmixerrel elegyítjük, közben lassan hozzáadagoljuk a zselatin fixet. Beleöntjük a folpackkal kibélelt őzgerinc formákba, beleszórjuk a lecsepegtetett gyümölcsöt. A visszamaradt gyümölcslében elkeverünk 2ek. rumot és megforgatjuk benne a babapiskótákat. Majd az őzgerinc forma tetejére tesszük. Ráhajtjuk a folpackot és hűtőben 6-8 óra alatt lehűtjük.

Tálalás előtt kibontjuk, a fóliát eltávolítjuk és kifordítjuk a kész őzgerincet.

.............................................




Diétás vaniliás piskóta darabok ala Nono


(ez éppen csokis lett, amit én csináltam)


Recept:
2 evk., 3 dkg rétesliszt
(kell bele, hogy szépen feljöjjön, ne legyen szappanos)
3 evk., 4 dkg tk. rozsliszt
5 tojás
2 evk. folyékony édesítő
1 cs vaníliás pudingpor
5 dl tej
2 tk. édesítő
pici vanília aroma




A tojás fehérjét kemény habbá verem robotgéppel. Bele teszem az édesítőt, sárgáját, majd a liszt keveréke (lassan adagolom).


Sütőpapíron, előmelegített sütőben (közepes tepsiben) 180 fokon, 20 percet sütöm!


A pudingot elkészítem a szokásos módon, csak cukor helyett édesítőt használok.
A kihűlt tésztát a tálkákba darabolom és nyakon öntöm kb. 3 evk. pudinggal.:)
Összesen: 790 kcal, és 6 tálba tettem, így 132 kcal!:)

..............................................


Diétás epres piskóta tekercs


Recept:
2 evk., 3 dkg rétesliszt
3 evk., 4 dkg teljeskiörlésű rozsliszt
5 tojás
2 evk. folyékony édesítő


-------------------------------
25 dkg eper ( 20 dkg-ből csinálok pépet!)
1 cs vaníliás pudingpor
pici víz
1 evk. folyékony édesítő




Piskótát elkészítem a szokásos módon.Mikor kiveszem a sütőből egyből összetekerem, hogy később ne törjön .
Epret turmixolom, 1 evk. foly. édesítőt teszek bele. Mindezt edénybe tűzre teszem, a vaníliapudingot pici vizel kikeverem, majd szépen lassan hozzákeverem az epres pépemhez. Szépen összeáll az eper jam!
Mikor kihűlt megkentem a piskótát, karikára szeletet epret teszek bele, feltekerem és kész!:)))
Isteni finom, az egész 690 kcal lett. Nekem 9 szép szelet lett belőle, vagyis 77 kcal/db!:)

.............................................



Brownie amerikából



A TÉSZTÁHOZ:


2 DL VÍZ
22 DKG VAJ
4 EVŐKANÁL KESERŰ KAKÓPOR
25 DKG FINOMLISZT
35 - 40 DKG CUKOR ( ÉN CSAK 25 DKG OT TETTEM BELE MERT NAGYON ÉDES LENNE)
1 EVŐKANÁL SZÓDABIKARBÓNA
1 DL NATÚR JOGHURT
2 TOJÁS
1 CSOMAG VANILIÁS CUKOR


A TÉSZTA TETEJÉRE:


12 DKG VAJ
4 EVŐKANÁL KESERŰ KAKÓPOR
6 EVŐKANÁL NATÚR JOGHURT
2 DL PORCUKOR
1 CSOMAG VANILIÁS CUKOR
2 DL DURVÁRA DARÁLT DIÓ ( én nem raktam bele)
+ eg ykis vaj a tepsi kikenéséhez vagy sütőpapír




ELKÉSZÍTÉS:


1. A VÍZBEN FELFORRALJUK A VAJAT ÉS A KAKAÓT, MAJD A TŰZRŐL LEHÚZZUK. A LISZTET A CUKORRAL ÉS A SZÓDABIKARBÓNÁVAL ÖSSZEFORGATJUK, AZ ELŐZŐEKHEZ KEVERJÜK. EZUTÁN KERÜL BELE A JOGHURT, A TOJÁS ÉS A VANILIÁS CUKOR.


2. KIVAJAZOTT TEPSIBE SIMÍTJUK ÉS ELŐMELEGITETT SÜTŐBEN A KÖZEPESNÉL NAGYOBB LÁNGON ( 200 FOK, LÉGKEVERÉSES SÜTŐBEN 180 FOK) KB 20-25 PERCIG SÜTJÜK.


3. A TÉSZTA TETEJÉRE VALÓKAT A DIÓ KIVÉTELÉVEL MEGMELEGITJÜK. AMIKOR A CUKOR FELOLVADT BENNE, AKKOR KEVERJÜK BELE A DIÓT. EZT A MASSZÁT EGYENLETESEN A KISÜLT TÉSZTA TETEJÉRE KENJÜK, S CSAK AKKOR SZELETELJÜK FEL A SÜTEMÉNYT, AMIKOR EZ A BEVONAT MEGSZILÁRDUL RAJTA.


( KB 50 DB LESZ BELÖLE, 1DB 157 KCAL)

..............................................







Legcsokisabb brownie



HOZZÁVALÓK:
26 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
4 tojás
30 dkg cukor ( én csak 25 dkg- ot tettem bele)
2 csomag vaniliás cukor
14 dkg liszt
10 dkg darált dió ( én kihagytam)






ELKÉSZÍTÉS:


A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Gőz fölött felolvasztjuk az étcsokit a vajjal. Közben összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vaniliás cukorral , majd a csokoládéhoz adjuk. beleszitáljuk a lisztet végül belekeverjük a darabolt diót. Ez a mennyiség egy kisebb tepsihez elég ( legalábbis ha magasra szeretnénk). Kb 20 perc alatt készre sütjük.
Ennél a sütinél az a lényeg, hogy még tapadjon a fogpiszkálóhoz!! Hülés közben kicsit ugyis szilárdul.
Mikor még langyos, vanilia fagyival és csokiöntettel tálaljuk ( de anélkül is percek alatt elfogy)

.............................................


Emeletes élvezet



hozzávalók:


1. réteg
25 dkg darált háztartási keksz
5 dkg Ráma margarin
5 dkg porcukor
kevés tej


2. réteg
20 dkg túró
porcukor
2 dl tejszín
1 cs. vaníliás cukor


3. réteg
2 cs. Aranka vaníliás krémpor
5 dl tej
1 cs. vaníliás cukor


4. réteg
2 dl tejszín
5 dkg porcukor
Tetejére kb. 5 dkg reszelt csokoládé




A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel. Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe (30 x 30-as) vagy egy nagyobb pite formába egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a keksztésztát.
A túrót, ha nagyon darabos mixelőrúddal krémesítem, összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel és a kekszre simítom.
Az Aranka krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó sokáig keverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrém tetejére simítom.
A tejszínt felverem a porcukorral és a vaníliás krémre kenem. A tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig.
Erről még nincs kép, mert nem csináltam még soha de nagyon jól hangzik!!Majd kiprobálom és felteszem.

..............................................